Jak a proč otevřít hipsterskou restauraci?

| Články | Standa

Slovo hipster se dnes mezi mladší generací skloňuje poměrně často. Co vlastně výraz hipster znamená a kdo hipster je? Na internetu je vysvětlení spousta. Hipster je pravděpodobně odvozené od anglického slova hips – boky. Hipster by asi tedy měl být nejspíše člověk, který nosí upnuté bokové kalhoty. Z různých jiných textů na internetu jsme ale pochopili, že hipster se dá poznat podle více faktorů. Jde o lidi, kteří chtějí dělat všechno jinak, nosí kinofilmový fotoaparát, papírový notes, brašnu přes rameno, mají rádi vinylové desky, cokoliv po dědovi a babičce a často trpí podváhou. A zde se logicky naskýtá možnost zaplnit díru na trhu a otevřít hipsterskou restauraci. Jak na to? Tady je několik tipů:

 

  1. Pojmenujte restauraci nějak zvláštně. Například Prsut a pak jej vůbec nezařazujte na menu.
  2. Dejte si záležet na tom, aby každá židle, stůl a ostatní vybavení restaurace nevypadaly stejně a už vůbec spolu neladily. Je dobré použít na dřevěné kusy světlou barvu, kterou pak odřete.
  3. Podávejte veškeré nápoje ve sklenicích od okurek, které můžete dozdobit slaměnými stužkami.
  4. Neztrácejte čas psaním denního menu. Vše posílejte na Tumblr. Pokud si ho správný hipster nenajde, nemá ve vaší restauraci co dělat.
  5. Veškeré podávané potraviny a nápoje musí mít označení: BIO, Od lokálního farmáře, Od lokálního pěstitele, Domácí výrobek.
  6. Všude rozházejte staré knihy. Klidně je můžete rozmísťovat v průběhu servírování jídla. Musíte tomu ale říkat alternativní umění.
  7. Vaše menu musí být z větší části vegetariánské a veganské. Chápejte, zachraňujete přece planetu. Kameny ale neservírujte. Vraždit saláty je zatím O.K..
  8. Veškerý personál musí mít navoskovaný a dobře pěstěný knír. Včetně žen.

 

 

Komentáře

Částečný profil uchazeče se zobrazí
až po přihlášení nebo registraci.


Zavřít okno