Odměny pro zaměstnance: Čím potěšit váš tým na konec roku?

| Články | lukas@jobstime.cz

Dny se zkracují a stejně tak i čas do konce tohoto roku. Pro většinu restauratérů to znamená jediné – nejhektičtější a nejnáročnější období roku. Všichni vaši zaměstnanci musí právě teď odvádět svou práci na 150 %. Pojďte proto jejich snahu na konci roku odměnit a připravte pro ně nějakou zajímavou a hlavně hodnotnou prémii. V tomto článku vám přinášíme také pár tipů na zajímavé odměny pro zaměstnance, na které jsme se zeptali Ondřeje Rákosníka, spolumajitele restaurační sítě La Collezione.

Všichni mají rádi dárky

Prakticky všichni jsou rádi, když dostanou nějakou pozornost, se kterou nepočítali. A když je to ještě k tomu za dobře odvedenou práci, potěší takový dárek dvakrát více. A vůbec se nemusí jednat jen o peníze.

Ondřej Rákosník

Každý rok dáváme zaměstnancům k Vánocům dárkové koše a vouchery na večeři či nákup do našich podniků,” prozradil o novoročních odměnách Ondřej Rákosník, spolumajitel restaurace La Collezione.

Samozřejmě je důležité odměnit každého podle jeho zásluh. Takže pokud se někdo ve vašem týmu snažil celý rok více než ostatní, měl by také dostat adekvátní odměnu.

Například management u nás dostává před Vánoci bonus podle dosažených cílů. Pro mne je důležité se s každým na konci roku potkat a osobně mu za práci poděkovat,” zamýšlí se Ondřej.

Kopie souboru dimsum_20216-2

Klidně buďte osobní

Kromě dárkových košů, voucherů a poděkování, které zmínil Ondřej Rákosník, můžete svůj tým obdarovat dárky všeho druhu, od módních doplňků v podobě nového úboru do kuchyně přes hodnotné gastronomické kurzy až po pár dnů volna navíc v dalším roce.

Podle míry otevřenosti ve vašem týmu můžete zvolit i velmi osobní dárky, u kterých víte, že daného člověka potěší. „Myslím, že vaši zaměstnanci uvítají vše, co je nad rámec domluvených odměn. Je to milé gesto, kterým vyjadřujeme to, že jsme rádi, že u nás pracují a vážíme si jich,” říká Ondřej Rákosník.

Kopie souboru supertramp-12

Naopak se ale vůbec nehodí slevové poukázky vystřižené někde z novin nebo časopisů či cokoliv příliš vulgárního. Pokud totiž nejste s daným člověkem dlouholetí přátelé, nemusel by být takový dárek přijat dobře.

Tipy na odměny pro vaše zaměstnance

  • vouchery na večeři či nákup,
  • dárkové koše,
  • peněžní prémie,
  • více dnů volna v následujícím roce,
  • nové firemní oblečení,
  • gastronomické kurzy,
  • nejnovější kuchařky,
  • nové vybavení do firemní kuchyně,
  • povýšení,
  • zvýšení platu do nového roku,
  • setkání s kuchařským či gastro idolem,
  • knihy o gastronomii,
  • láhev kvalitního vína,
  • gastro zájezd do zahraničí…

tamarindtree_together-4

Odměnou na konci roku se odlišíte

Vidíte, že stačí velmi málo, abyste vaše zaměstnance odměnili za dobře odvedenou práci. Přitom to ale zatím v gastronomii není příliš běžná praxe. „Myslím, že je to hodně důležité,” zdůrazňuje Ondřej Rákosník. „Když jsem pracoval v roce 2000 v Londýně, tak tam vládl tvrdý kapitalismus, na každé pracovní místo čekalo několik lidí a žádná velká gesta od zaměstnavatelů směrem k zaměstnancům se nekonala. Proběhl vždy přípitek a poděkování. Osobně jsem to vždy vnímal jako korektní a milé, nic víc jsem ani neočekával.

Ovšem vy se můžete odlišit a překvapit své zaměstnance milým a vstřícným gestem. Aktuálně je volných míst více než kvalitních zaměstnanců na trhu práce. Obdarujte proto ty své za jejich oddanou a pilnou práci a odlište se svým lidským přístupem od ostatních neosobních zaměstnavatelů. A kdy jindy než na konci roku?

IMG_3863

Zdroj: článek převzat z magazínu Storyous: https://storyous.com/cz/pokladni-system

Komentáře

Částečný profil uchazeče se zobrazí
až po přihlášení nebo registraci.


Zavřít okno